"The Black Masks" (1957-1959)
 
De Zwolse rock-'n-roll band The Real Rollers vindt zijn oorsprong in The Black Masks, opgericht in 1957 door Hans Bernhard en Freek Kamphuis.
 
Oorspronkelijke bezetting:
        Hans Bernhard (sologitaar)
        Freek Kamphuis (basgitaar)               
        Martin Washington (slaggitaar)          
        Klaas Wijngaarden (slagwerk)            
        Joop Wolf (zang)                             
Van deze eerste bezetting zijn helaas geen foto's meer beschikbaar.
 
Aanplakbiljet uit 1961                    Hans Bernhard (1942-1964)
 
Deze bezetting vormde waarschijnlijk de allereerste Zwolse rock-'n-roll band. Er werd regelmatig opgetreden in Zwolle en directe omgeving. Vooral de Tigerclub was bij de jeugd een begrip en op de zondagmiddagen werd er volop gedanst in zaal Donker aan het Gasthuisplein te Zwolle. Later werd dit de Tienerclub die in zaal Suisse verder de dansmiddagen organiseerde.
 
The Black Masks stonden ook op het programma van de Elvis Presley Fanclub, die in de foyer van de Buitensociëteit regelmatig teenagershows organiseerde. Tegenwoordig zouden we dit een festival noemen. Aanplakbiljetten hingen door de hele stad, zoals bij De Artist (Voorstraat), Van der Wal (Diezerstraat) en Reichenbach (Sassenstraat). Deze laatste bestaat nog steeds!
 
De waarschijnlijk enige foto's van The Black Masks zijn van 1960, als Freek Kamphuis en Joop Wolf de band inmiddels hebben verlaten en Peter Veens (helemaal links op de foto) slaggitarist is geworden. Naast hem Martin Washington, die de bas-partij van Freek heeft overgenomen, daarnaast de sologitarist Hans Bernhard en tenslotte rechts Klaas Wijngaarden slagwerk.
Deze foto's zijn gemaakt in café Brabant aan de Veemarkt 34 te Zwolle. Hier kon goed worden gerepeteerd en er zijn ook nog diverse optredens georganiseerd.
In 1961 gaan The Black Masks uit elkaar en zien we Peter Veens terug bij The Real Rollers. Deze band is opgericht in 1959 na de muzikale ontmoeting tussen Freek Kamphuis en Jacky van Dijk, samen met Joop Wolf.